Uspořádané akce v roce 2014

 

Víkend 13. - 14. prosince 2014: Zakončení sezóny v Muzeu čs. armády 1938 J. Hradec

O tomto víkendu bylo během adventních dnů na Státním hradu a zámku Jindřichův Hradec mimořádně otevřeno Muzeum čs. armády 1938. Návštěvníci zde spatřili novou expozici a k vidění byly i exponáty a zbraně, které nejsou v letní sezóně běžně vystavené. Některé z nich si mohli vzít i do rukou a prohlédnout.

Zobrazit:    Fotogalerie

 

Sobota 5. července 2014: Muzeum čs. armády 1938 J. Hradec - otevření nové expozice

Muzeum rozšířilo během letošní zimy a jara své prostory, které návštěvníkům poprvé ukázalo v sobotu 5. července 2014. Na zájemce čekala zbrusu nová expozice věnovaná pomnichovským událostem, nové exponáty a zbraně, jako např. výstava předválečných kulometů vyráběných zbrojovkou Brno pro čs. armádu, ale i pro export. Vystaven byl i protitankový rozsocháč, sestavený z částí, které jsme nalezli v březnu t.r. v lokalitě Klášter u Nové Bystřice.

Zobrazit:    Fotogalerie

 

Sobota 7. června 2014: Den Města Jindřichův Hradec v Muzeu čs. armády 1938

U příležitosti Dne Města Jindřichova Hradce nabídlo Muzeum čs. armády 1938, které se nachází na Státním hradu a zámku J. Hradec, prodlouženou prohlídku svých prostor. Otevřeno bylo ... (zobrazit více)

Zobrazit:    Fotogalerie

 

Pátek 16. května 2014: Muzeum čs. armády 1938 J. Hradec - mimořádná prohlídka u příležitosti srazu bojových Tudorů

Účastníci 55. srazu bojových Tudorů, který se konal 14. - 18. května v J. Hradci a přilehlém okolí, si při své jízdě po Jindřichohradecku nenechali ani ujít návštěvu Muzea čs. armády 1938 J. Hradec, jehož pohlídce vyhradili páteční dopoledne.

Zobrazit:    Fotogalerie

 

Víkend 12., 13. dubna 2014: Muzeum čs. armády 1938 J. Hradec - mimořádná prohlídka u příležitosti Mezinárodního dne památek

U příležitosti Mezinárodního dne památek bylo o tomto víkendu otevřeno také Muzeum čs. armády 1938 na Státním hradu a zámku v Jindřichově Hradci, které touto mimořádnou prohlídkou zahájilo letošní sezónu. 

 

Víkend 5., 6. dubna 2014: Muzeum čs. opevnění Klášter - zahájení sezóny

Tento víkend bylo letos poprvé zpřístupněno Muzeum čs. opevnění Klášter. Možnost v tyto jarní dny shlédnout řopíky využila řada zájemců, zpravidla těch skalních, kteří si přišli prohlédnout nejen hlavní expoziční objekt a obě trasy, ale i ještě vegetací nezarostlé zákopy, jejichž návštěva je nejvhodnější právě v jarním období.

 

Pondělí 24. března 2014: Jindřichův Hradec, Žižkovy kasárny - nástup 44. lehkého motorizovaného praporu "Gen. Josefa Ereta" u příležitosti 75. výročí okupace českých zemí nacistickým Německem

Ráno v 7.30 hodin proběhl v Žižkových kasárnách nástup 44. lehkého motorizovaného praporu u příležitosti 75. výročí okupace českých zemí nacistickým Německem.  Při nástupu pronesl Miloslav Sviták k jednotce projev, ve kterém připomněl  události 15. března 1939.

 

19. března 2014: Nález částí protitankových překážek na Novobystřicku a jejich vystavení v Muzeu čs. armády 1938 J. Hradec

V polovině března se podařilo provést na Novobystřicku pozoruhodný nález. Přímo na linii lehkého opevnění, budované v létě 1938 na obranu před útokem nacistického Německa, byla objevena torza 4 kusů protitankových překážek, tzv. rozsocháčů. Nález byl v květnu vystaven v Muzeu čs. armády 1938 J. Hradec.

Zobrazit:    Fotogalerie

 

Další události roku 2014

Úterý 6. května 2014: Slavnostní otevření válečného pohřebiště Jindřichův Hradec

Město Jindřichův Hradec ukončilo rekonstrukci válečného pohřebiště na městském hřbitově důstojnou vzpomínkovou akcí. Pietního aktu se zúčastnil i Klub vojenské historie 29. pěší pluk "Plk. J.J. Švece" Jindřichův Hradec, který vyslal čestnou stráž v historických uniformách a položil kytice k památníkům.

Zobrazit:    Fotogalerie

 

Přejít na:

Zpět na úvod   

Akce v roce 2013    Akce v roce 2012    Akce v roce 2011

Nabídka literatury o čs. opevnění